PROTESTÁNS FELEKEZETEK ORSZÁGOS OLIMPIÁJA 2019

PROTESTÁNS FELEKEZETEK ORSZÁGOS OLIMPIÁJA 

ZILAH, 2019. ÁPRILIS 25-27.

Szervező iskola: Zilahi Református Wesselényi Kollégium

“Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod.

Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem”. Zsoltárok 32:8

Köszöntünk a Zilahi Református Wesselényi Kollégium honlapján!

Kedves bizottsági tagok, kísérő tanárok és diákok szeretettel hívunk és várunk a Protestáns Felekezetek Országos Olimpiájára, amely idén Zilahon, a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumban kerül megszervezésre.

Sikeres felkészülést és Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk mindannyiotoknak!

Az alábbi oldalon(az alábbi képre kell kattintani) jelentetjük meg a versennyel kapcsolatos információkat:

 

 

Bethlen pályázat a minőségi oktatás támogatása érdekében a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumban

Bethlen pályázat a minőségi oktatás támogatása érdekében a  Zilahi Református Wesselényi Kollégiumban

A Zilahi Református Wesselényi Kollégium  14 új számítógéppel gazdagította informatika laboratóriumát,  laptopok és egy okostábla segítik majd a katedrák munkáját és egy elektroakusztikus gitár teszi minőségibbé a zenekar és kórus szolgálatát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.  Alapítványtól elmúlt évben elnyert  pályázati támogatás által.

A támogatásnak köszönhetően most már teljesen felújítottuk az informatika laboratórium gépparkját és az osztálytermekben is a legmodernebb tanítási eszközök teszik színesebbé és maradandóbbá  a tanórákat diákjaink számára.  Intézményünkben most már minden oktatási szinten folyik a tanítás. E  régóta dédelgetett  terv megvalósulása azon pályázatok sokaságának is köszönhető, amelyek a fentihez hasonlóan hozzájárultak az iskola fejlődéséhez, anyagi  alapjaiban való megerősödéséhez.

A Bethlen Gábor Zrt. előző évek pályázati támogatásaiból  hoztuk létre az új dísztermet,  ezekből a támogatásokból rendeztük be az  első- és az előkészítő osztályok tantermeit, ebből újítottuk fel az adminisztrációs helyiségek számítástechnikai felszereléseit, ebből vásároltunk videoprojektorokat, vetítővásznakat, hangfalakat.

A tavalyi projekt eredménye egy korszerűen felszerelt  informatika laboratórium, amely mostantól minőségi továbbképzési lehetőséget nyújt  tanulni vágyó diákjainknak.

Köszönjük  Támogatónknak, hogy  hozzájárult a zilahi magyar iskola  fejlődéséhez.

A pályázók

Zilah, 2019. március 17.

Facebook hírek

Photos from Zilahi Református Wesselényi Kollégium's post

2 likes2 weeks ago

Photos from Zilahi Református Wesselényi Kollégium's post

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Kisdiákjaink is beöltöztek kékbe, kék lufikat fújtunk, beszélgettünk az autizmussal élő gyerekekről, az ő nehézségeikről, arról, hogy mi mit tehetünk, hogyan segíthetjük őket. Hisszük azt, hogy most lehet és kell is formálni a gyermekek gondolkodásmódját ilyen témákról is beszélgetve mert így válnak majd tudatos, érzékeny, empátiát mutató fiatalokká.

26 likes2 weeks ago

I. osztály Farsang, Magyar Kultúra Napja ...

18 likes1 month ago

Fürkész helyesírási verseny

Másodikosaink a napokban részt vettek a Fürkész helyesírási verseny körzeti szakaszán. A megyei szakaszra továbbjutó kisdiákunk Poenár- Nagy Anett. Mindnyájatoknak gratulálunk bátorságotokért, szorgalmatokért és kitartásotokért!!!

Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Messemondó Verseny megyei szakasz

Október 19-én került megrendezésre a Kriza János Balladamondó, Balladaéneklő és Messemondó Verseny megyei szakasza. A harmadik osztály két kisdiákja vett részt: Benchea Alexandra Laura és Püsök Szilvia. Élményekben gazdag órákat töltöttünk, hallgatván a szebbnél-szebb meséket, “lélekben mesehősök voltunk mindannyian.” Gratulálunk a résztvevőknek!

 

 

 

 

Országos Protestáns Vallásolimpia eredménye

Publicată de Kovacs Irenke pe 8 Aprilie 2018

Futó Evelin, a Zilahi Református Wesselényi Kollégium VII. osztályos diákja, a Kézdivásárhelyen megrendezett Országos Vallásolimpián a III. díj mellett átvehette a Királyhágómelléki Református Egyházkerület legjobb eredményekért megajánlott díját is. Gratulálunk!

Országos Fizika Olimpia eredménye

Pünkösti Györk, a Zilahi Református Wesselényi Kollégium VIII. osztályos diákja, bronzérmes lett a 2018-as Országos Fizika Olimpián. Gratulálunk! Szép munka volt!

Publicată de Zilahi Református Wesselényi Kollégium pe 10 Aprilie 2018